Thursday, 21 January 2021

Reset Malaysia: The Global Digital Sovereignty

 *Reset Malaysia : The Global Digital Sovereignty.*


Secara resminya Joe Biden sudah menjadi Presiden Amerika mengantikan Donald Trump.


Hebat Amerika ! Mereka gantikan seorang presiden yang tua dengan yang lebih tua.


Jadi jangan ingat semua yang antik itu cuma layak duduk dalam muzium sahaja. Kalau muda tapi *old school* pun nak buat apa. Ini bukan zaman orang muda atau orang tua tapi zaman *a new mind.* Zaman Norma Baru pasca Covid 19.


Selesai sudah *Covid 19 as a political tool* untuk mengubah kepemimpinan Amerika yang secara tidak langsung mengubah kepemimpinan dunia.


Perlantikan Joe Biden menandakan bermulanya era kepemimpinan China di Abad ke 21 pasca Covid 19. Era baru *All Digital.*


Seluruh dunia tahu sikap dan pendirian Joe Biden yang mesra dan pro China. Secara tidak langsung ini akan meredakan perang perdagangan antara Amerika dan China.


Manakala di pihak China pula mereka sememangnya sudah bersedia untuk mengambil alih kepemimpinan dunia dari Amerika. China sudah menyediakan tapak *All Digital* yang lebih canggih dan lebih *advance* dari Amerika. Beli sayur dan ikan kat pasar pun bayar online @ *cashless payment.*


Pasti *Dewa Alam Maya @ Bill Gates* yang mengetuai kempen geo politik para elit global tersenyum senang menyaksikan plan strategik mereka berjalan lancar sebagaimana yang di rancang.


Musuh utama para elit global iaitu Donald Trump sudah berjaya di lengserkan dari Istana Kekuasaan negara Paman Sam, Amerika.


Serentak dengan itu WHO yang menjadi lembaga utama dunia yang di amanahkan untuk menebarkan ketakutan terhadap ancaman Pandemik Covid 19 mengeluarkan *titah karomah* nya yang mengakui bahawa ujian PCR telah mengeluarkan secara massif keputusan-keputusan positif yang palsu.


Terperanjat ? Tak perlu terperanjat. Dari awal saya dah bagi tau, *Covid 19 is a manufactured virus and a manufactured pandemic.*


Nak salahkan siapa ? Kita yang bersalah. Nak berperang tetapi tak ada ilmu perang.


*Know yourself know your enemy. The outcome of every battle is predictable.*


 - Sun Tzu, Art of War.


Kita yang gagal mengenal pasti siapa musuh kita yang sebenarnya. Covid 19 bukan musuh. Ia sekadar alat dalam *perang biochemical* yang di gunakan oleh para elit global utk menakluki dunia. 


Tujuan perang ini untuk *dehumanized* manusia dan kemanusiaan.


*Bukan untuk menghilangkan manusia tapi untuk menghilangkan kemanusiaan.*


Mengubah kehidupan kita secara total untuk menuruti segala kemahuan mereka.


Duit, kewangan, perdagangan, ekonomi, pendidikan, pekerjaan, komunikasi, transportasi dan akhirnya politik. Semuanya digital.


*China.*           *Amerika*


Baidu                Google

Ali Baba.          Amazon

Did I Chuxing  Uber

Baike.               Wikipedia

Nice.                 Instagram

Wei Bo.             Twitter

Ren Ren.           Facebook

Wechat.            WhatsApp

Youku.               YouTube

QQ.                     Gmail


Umat Islam ada apa ? Nasib baik negara Turki sudah ada *BiP* untuk mengantikan WhatsApp, Telegram, Signal, Wechat dll.


Sebab itu saya cadangkan Malaysia untuk menjadi *World Islamic Digital Hub.* Tujuannya adalah untuk *Make Islam Great Again.*


Saya berhasrat dan berazam agar Malaysia menjadi tapak kepada kebangkitan Islam dari Timur. Saya *haqqul yakin* dengan impian saya. Sebab itu saya promosikan *Agenda Reset Malaysia* secara konsisten dan *all out.*


Saya haqqul yakin ia akan menjadi kenyataan. Jangan lupa tentang *The Greatest Secret Of All Time* yang telah saya kongsikan kepada anda semua. *THOUGHTS become THINGS.*


Ini yang saya pelajari dari *The Greatest Book Of All Time* iaitu AL QURAN.


Agak-agak la macam mana Hawa AS boleh muncul di sebelah Nabi Adam AS ?


Bukankah dia muncul dari keinginan kuat Nabi Adam AS untuk mempunyai seorang pasangan sebagaimana mahluk-mahluk lain yang mempunyai pasangan masing-masing ?


Inilah ilmu *Qun Fayaqun* yang sebenarnya. Istilah yang di gunakan oleh para Mursyid dan Murobbi.


Saya tak layak untuk menggunakan istilah tersebut. Saya bukan Mursyid atau Murobbi. Saya *street fighter.* Jadi saya gunakan bahasa saya. 


Saya ni seorang yang gemar pakai T-Shirt dan seluar jean. Suka lepak kat kedai mamak. Kan lain sangat *SOP* dan *dress code* nya. Takkanlah orang macam saya ni nak jadi *Murobbi Umat ?* Kan tak masuk akal.


Jadi jangan ingat saya belajar ilmu itu dari *Napoleon Hill.* Saya belajar ilmu itu dari Al Quran. Tapi dengan cara saya la. Sebab itu saya sangat yakin dengan Al Quran dan saya sangat menjunjung tinggi Al Quran.


Saya haqqul yakin Majlis Raja-Raja Melayu akan melantik YBM Tengku Razaleigh Hamzah sebagai PM kepada *care taker govt.* Dan saya haqqul yakin beliau akan melaksanakan *Agenda Reset Malaysia* untuk memacu perubahan di Malaysia dan di dunia Islam. InsyaaAllah.


*AMIN* kan impian dan harapan saya. Makin ramai yang mengaminkannya maka akan semakin cepat ianya menjadi kenyataan.


Kalau tak jadi kenyataan nanti macam mana ?


Saya tetap Mohd Ramalan Bin Yunus. Seorang yang suka berangan-angan di waktu pagi.


Jadi teruskan mengikuti nota-nota pendek saya. *Anda akan di rayu, di pujuk, di goda, di inspirasi dan di motivasi untuk mereset diri anda, keluarga, masyarakat, negara dan dunia.*


Dari sahabatmu yang sedang berusaha untuk merenung nasib bangsa dan negaranya.


- Ramalan Yunus @ Demi Melayu.

21 Januari 2021.



No comments: