Sunday, 3 January 2021

Reset Malaysia : The Master Mind

 *Reset Malaysia : The Master Mind.*


Ada beberapa org sahabat yg meminta saya menjelaskan mengenai apa itu *template,* istilah yg saya gunakan dlm dua tulisan saya sebelum ini.


Jadi utk menyempurnakan permintaan dari sahabat2 itu maka saya pun terpaksalah mengadap *guru online* saya iaitu tak lain dan tak bukan adalah *the great* pakcik *Google.*


Siapa yg tak kenal pakcik *Google* betul tak ?


Seperti yg sudah di maklumi secara umum, otak kita adalah seperti sebuah *computer* yg besar. Ianya boleh di program dan boleh menyimpan pelbagai fail yg boleh menyimpan pelbagai maklumat, imej dan data.


Dan ini penjelasan yg saya perolehi dari pakcik *Google* tentang apa itu *template.*


*" A TEMPLATE is a file that serves as a starting point for a new document. When you open a TEMPLATE it is pre formatted in some way. For example, you might use TEMPLATE in Microsoft Word that is formatted as a business letter. TEMPLATES can  either come with a program or created by a user. "*


Sederhana sekali sebenarnya makna *template* ini. Mudah di fahami oleh semua org.


Jadi kalau kita nak berubah kita perlu *reset @ re format @ re program* komputer @ minda kita.


Minda kita ini @ *conscious mind* bersambung dgn minda separa sedar @ *sub conscious mind* yg bersambung pula dgn minda induk @ *the master mind.*


*The master mind* ini adalah *Zat Wajibul Wujud* yg meliputi sekelian alam. Dan *Zat Wajibul Wujud* ini yg bersifat dgn *Sifat Aliman* @ *Maha Mengetahui.*


Alam diri kita dan alam yg di luar kita adalah manifestasi @ *tajalli* dari *Zat Wajibul Wujud* yg meliputi dan menguasai sekelian alam.


Keadaan @ hakikat @ kesatuan ini yg di kenali sebagai *Wahdatul Wujud.* Istilah yg di gunakan oleh *Imam Ibnu Arabi* utk menerangkan kpd kita mengenai keadaan tersebut.


Sebab itu wajib belajar *Ilmu Sifat 20* dgn secara mendalam agar kita dapat mengenal diri kita, alam2 yg ada di dlm diri kita dan di sekeliling kita dan seterusnya mengenal Allah SWT @ Tuhan yg menguasai sekelian alam. Tuhan yg wajib di sembah. Puncak pengabdian sekelian alam.


Bukan mengenal diri namanya kalau tidak mengenal alam2 dan mengenal Allah SWT @  *Zat Wajibul Wujud* yg menguasai sekelian alam.


Jadi kenalah belajar dari *Guru Mursyid yg Murobbi* agar kita dapat *mengenal diri kita dan hakikat diri kita* yg sebenar- benarnya.


Inilah kelebihan bangsa Melayu berbanding dgn bangsa2 lain yg ada di dunia ini.


Ilmu Mengenal Diri dan Hakikat Diri ini adalah Ilmu Purba bangsa Melayu. Yg setelah kedatangan Islam di kenali sebagai *Ilmu Sifat 20* @ ilmu utk mentauhidkan @ mengesakan Allah SWT yg telah di susun kembali dgn rapi oleh *Imam Abu Hassan Ash' ari dan Imam Abu Mansur Al Maturidi.*


Dgn menguasai ilmu ini bangsa Melayu telah berjaya menguasai alam2 yg ada di dlm diri mereka dan di luar diri mereka. Jadi jgn hairan kalau bangsa Melayu suatu masa dahulu mampu menguasai empat unsur iaitu *tanah, api, air dan angin.*


Mereka mampu melipat bumi @ istilah yg di gunakan apabila mereka dpt sampai ke sesuatu destinasi dlm masa yg singkat walau pun hanya berjalan kaki.


Mampu berjalan atas air. Mampu membuat keris picit dan berbagai lagi kebolehan dan kemampuan yg luar biasa atau *mencarik adat.*


Semua itu dapat mereka capai dan kuasai kerana mereka kenal diri mereka dan Pencipta mereka dgn kenal yg sebenar-benar kenal.


*Standard* mengenal Allah SWT bukan *standard* seperti kita mengenal DS Najib tapi seperti *standard* DS Rosmah mengenal DS Najib.


Kalau dah sampai *standard* itu barulah boleh di katakan sebenar- benar mengenal.


Kalau setakat *standard* macam kita mengenal DS Najib je, itu baru *standard* budak2 yg belum *akil baligh* mengenal Allah SWT.


*Zat Wajibul Wujud* atau Allah SWT ini bersifat dgn *Al Rahman dan Al Rahim.* Dgn sifat2 itu Allah SWT sentiasa mengakabulkan setiap hajat dan permintaan dari hamba2Nya. Baik yg positif mahu pun negatif.


Inilah sebabnya Islam menganjurkan sikap *husnu dzon @ bersangka baik.* Kerana ingat baik2, *thoughts become things.* 


*Ini hukum alam @ universal law.* Atau dlm istilah yg lebih gempak lagi, *the law of attraction.*


Ini ilmu Melayu brader ! Tapi *Mat Salleh* yg dok klaim diorg yg jumpa @ *discover* dulu dari kita. Tak tau la nak gelak ke nak menangis.


Kita percaya diorg yg *discover* sebab kita ni dah terlalu lama di bodoh- bodohkan oleh mereka.


Kalau kita dah fikir macam itu maka macam itulah yg terjadi. Maka sentiasalah kita anggap *Mat Salleh* tu lagi pandai dari kita.


Tapi sebab diorg tak mengenal siapa itu *Zat Wajibul Wujud* dan tidak pernah mahu mengakui *Kerasulan* Nabi Muhammad SAW dan menerima *Islam sebagai cara hidup yg syumul* maka mereka terus berada dlm kesesatan.


Mereka bertuhankan kpd diri mereka seperti Firaun dan sentiasa melakukan kemungkaran dan kezaliman di atas muka bumi.


Jadi dlm era *The Great Reset* ini maka saya anjurkan mulakanlah azam utk belajar mengenal diri kita. Kita reset diri kita.


Kembali kpd kebenaran yg hakiki. Dan sentiasa menegakkan yg maaruf dan menolak yg mungkar.


Kembali menjadi pengabdi yg sejati kpd *Zat Wajibul Wujud* @ Tuhan Sekelian Alam.


Kita ini sudah terlalu byk mengkonsumsi propaganda2 mereka. Kita di hipnotis secara halus dan perlahan-lahan menggunakan pelbagai media ciptaan mereka utk kita mengikuti segala kehendak mereka. Satu demi satu dan sedikit demi sedikit.


Dan tak lama lagi akan di suntik pula dgn vaksin yg mengandungi chip yg akan mengkontrol kehidupan kita melalui *Digital Health Passport* yg akan mereka kuat kuasakan ke atas kita.


Kalau itu berlaku, *game over* brader....


Jadi wajib bagi kita utk memberikan perlawanan yg sewajarnya bagi mengagalkan agenda *The New World Order* versi mereka. 


Bagi kita, *Islam is the world order.* Dulu, kini dan selamanya.


Kita sambung lagi lain kali ya. Nama pun nota pendek. Baca sikit2 ni lagi seronok. Betulkan ?


Jadi, teruskan mengikuti nota2 pendek saya. *Anda akan di rayu, di goda, di pujuk, di inspirasi dan di motivasi utk mereset diri anda, keluarga, masyarakat, negara dan dunia.*


Dari sahabatmu yg sdg berusaha utk merenung nasib bangsa dan negaranya.


Ramalan Yunus @ Demi Melayu.

4 Januari 2021

No comments: