Sunday, 20 December 2020

Reset Malaysia : Panggilan Jihad Bangsa Berdaulat

 *Reset Malaysia : Panggilan Jihad Bangsa Berdaulat.*


Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah SWT kerana mempernankan doa2 hamba2Nya yg sdg kelemasan akibat onar manusia2 durjana.


Terus bermunculan satu persatu tokoh2 masyarakat yg sudi meletakkan tangan2 mereka pada batu asas *Agenda Reset Malaysia.*


Kali ini seorg tokoh gerakan sosial dan penulis terkenal iaitu *Tun Suzana Othman* pula yg tampil kehadapan. 


Beliau juga turut mendendangkan lagu baru sebuah bangsa berdaulat *Reset Malaysia.*


Semoga selepas ini akan lebih ramai lagi tokoh2 politik, ekonomi dan gerakan sosial tampil ke hadapan mendendangkan lagu baru ini.


Bagi seluruh rakyat Malaysia yg terus setia mengikuti setiap nota2 pendek angan2 saya *Agenda Reset Malaysia,* saya ucapkan terima kasih dari lubuk hati kami yg paling dalam kerana sudi menyerap aspirasi kami rakyat marhaen *yg sdg bernafas seperti dalam lumpur.*


Kami sdg kelemasan. Kehidupan kami selama ini di landa dgn pelbagai kesengsaraan dan penderitaan. Plandemik Covid 19 menambahkan lagi kesengsaraan dan penderitaan kami.


Kami tidak mengharapkan bulan jatuh keribaan kami. Kami hanya mengharapkan hak kami utk menjalani kehidupan kami sebagai umat yg beragama dan sebagai *hamba2 yg berTuhan.*


*Agenda Reset Malaysia* adalah satu panggilan jihad buat bangsa berdaulat ini. Jihad utk kembali ke landasan yg sebenar. Landasan yg lurus utk menuju ke pangkuan rahmat dan keredhaan Allah SWT.


Landasan yg telah di ikuti oleh para Nabi, Rasul dan org2 soleh yg terdahulu.


Kebangkitan Islam dari Timur. Kebangkitan Khalifah Akhir Zaman. Turunnya Nabi Isa As. Kemakmuran dan kesejahteraan sejagat, itu bukan janji saya. *Itu isyarat Nubuwwah dari Junjungan Besar kita Nabi Muhammad Rasulullah SAW.*


*Itu takdir yg telah di tetapkan oleh Raja segala Raja, pemilik sekelian alam iaitu Allah SWT.*


Allah SWT tidak memerlukan pertolongan kita utk menunaikan janji2Nya kpd umat manusia amnya dan kpd golongan yg beriman dan bertaqwa khususnya.


Janji Allah itu benar ! Janji Allah itu pasti !


Dan buat kita semua selaku hamba2Nya yg byk dosa dan telah berbuat kerosakkan yg byk di atas muka bumi, inilah kesempatan terbaik buat kita. Kesempatan utk menebus segala dosa2 kita dan utk mendapatkan keampunan dan keredhaanNya.


Ayuh kita bangkit. Bangkit beramai-ramai. Singsing lengan baju kita. Kita sahut panggilan jihad ini.


Suka atau tidak suka, angin perubahan akan tetap bertiup kencang. Jgn biarkan angin tersebut meniup kita utk hanyut lebih jauh ke dlm perangkap musuh.


Ayuh kita persiapkan jiwa raga kita utk memenuhi sebuah panggilan jihad.


Ayuh kita persiapkan jiwa raga kita utk berkorban segalanya bagi sebuah perjuangan utk menuntut keampunan dan keredhaan Illahi.


Perjuangan yg menjanjikan kita dgn kemenangan dan kejayaan di dunia dan di akhirat.


Luruskan niat kita. Luruskan barisan kita.


Kita tunjukkan kesiap siagaan kita kpd Raja2 Melayu. Kita tunjukkan ketaatan dan kesetian kita kpd Raja dan Negara.


Kita junjung tinggi kedaulatan Agama, Bangsa, Raja dan Negara.


Lupakan politik kepartian. Politik kepartian hanya memecah belah dan menghancurkan kita.


*Agenda Reset Malaysia* melangkaui batas politik kepartian dan melangkaui batas negara.


Formulanya, *Modern Monetary Theory @ MMT + Geo Politik + Geo Ekonomi + Geo Strategi.*


Visi dan Misinya, *Transformasi Malaysia 2050* - *Malaysia sebagai single platform digital, monetari, kewangan dan perdagangan umat Islam seluruh dunia.*


Teruskan mengikuti nota2 pendek angan2 saya. *Anda akan di rayu, di pujuk, di goda, di inspirasi dan di motivasi utk mereset diri anda, keluarga anda, masyarakat dan seterusnya negara ini* dgn nota2 tersebut.


Dato Dr Ramalan Yunus 

Dari sahabatmu yg suka berangan-angan di waktu pagi.

No comments: