Friday, 15 January 2021

Reset Malaysia : Tegakkan SOP Allah Swt

 *Reset Malaysia :  Tegakkan SOP Allah SWT.*


*Dan Allah telah berjanji kepada orang-orang yang beriman di antara kamu dan mengerjakan amal-amal yang soleh bahawa Dia sungguh-sungguh akan menjadikan mereka berkuasa di atas muka bumi, sebagaimana Dia telah menjadikan orang-orang sebelum mereka berkuasa, dan sungguh Dia akan meneguhkan bagi mereka agama yang telah di redhai-Nya bagi mereka, dan Dia benar-benar akan menukar ( keadaan ) mereka, sesudah mereka dalam ketakutan menjadi aman sentosa. Mereka tetap menyembah-Ku dengan tiada mempersekutukan sesuatu apa pun dengan Aku. Dan barang siapa yang ( tetap ) kafir sesudah ( janji ) itu, maka mereka itulah orang-orang yang fasik.*


   - Surah An Nur Ayat 55.


Pandemik Covid 19 seharusnya memberikan pengajaran yang sangat berguna kepada umat Islam.


Kita melihat bagaimana bersungguh-sungguhnya kerajaan-kerajaan di seluruh dunia melaksanakan SOP yang telah di tetapkan oleh WHO.


Umat manusia di seluruh dunia mematuhi SOP tersebut. Ada yang di denda atau di penjara kerana melanggar SOP tersebut.


Bagaimana pula dengan SOP yang telah di tetapkan oleh Allah SWT melalui Rasul-Nya junjungan besar Nabi Muhammad SAW ?


Alangkah baiknya kalau komitmen yang sama di berikan untuk mematuhi SOP dari Allah SWT pemilik sekelian alam.


Sebab itu sejak dari awal pandemik ini berlaku saya cadangkan agar kita semua kembali mereset diri kita, keluarga, masyarakat, negara dan dunia.


*Agenda Reset Malaysia adalah agenda untuk merevolusi akhlak manusia agar kembali mematuhi SOP dari Allah SWT.*


Ini kerana Allah SWT telah berjanji kepada orang-orang yang beriman dan beramal soleh bahawa Dia akan menjadikan mereka berkuasa di atas muka bumi sebagaimana orang-orang yang sebelum mereka. Dan menukar keadaan mereka dari ketakutan kepada aman dan sentosa.


Proklamasi Dharurat sudah kita perolehi. Kita tunggu pembentukan sebuah *care taker govt* untuk melaksanakan *Agenda Reset Malaysia.*


InsyaaAllah, dengan melaksanakan ARM dan kembali mematuhi SOP Allah SWT, kita akan bangkit menjadi satu negara bangsa yang akan menguasai dunia.


*The greatest wisdom of all time* adalah kembali menegakkan SOP Allah SWT.


*The greatest secret of all time* adalah meyakini dengan sepenuh hati setiap janji-janji Allah SWT kepada hamba-hamba-Nya yang beriman dan beramal soleh.


Yakinlah bahawa dengan menegakkan kembali SOP Allah SWT, kita akan menjadi lebih hebat dari Amerika dan China.


Allah SWT tidak akan membantu mereka. Mereka bukan orang-orang yang beriman dan beramal dengan SOP Allah SWT.


Di sepanjang sejarah para Nabi dan Rasul, sudah banyak kerajaan yang besar tumbang di tangan para Nabi dan Rasul.


Pemerintah yang hebat seperti Namrud dan Firaun juga tumbang di tangan para Nabi dan para Rasul. Apalah sangat kalau di bandingkan Amerika dan China dengan mereka.


Apa yang kita perolehi dengan menegakkan SOP dari WHO ? Nak bersaing dengan Singapura, Vietnam dan Indonesia pun kita tak mampu.


Tapi kalau kita tegakkan SOP Allah SWT, Allah janji kita akan jadi *Penguasa Dunia.*


Kalau umat Islam yang ada di seluruh dunia tidak yakin dengan janji dari Allah, kita umat Islam di Malaysia *haqqul yakin* dengan janji Allah.


Kita sama-sama berazam dan bertekad untuk bernegara dengan SOP Allah SWT.


Kita bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana telah memberikan taufiq dan hidayah kepada Raja kita *Al Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah* untuk memperkenankan Proklamasi Dharurat yang akan memberi laluan kepada perlaksanaan *Agenda Reset Malaysia* tidak lama lagi.


Semoga Allah SWT sentiasa merahmati Raja kita dan negara yang kita cintai ini.


Teruskan mengikuti nota-nota pendek saya. *Anda akan di rayu, di pujuk, di goda, di inspirasi dan di motivasi untuk mereset diri anda, keluarga, masyarakat, negara dan dunia.*


Dari sahabatmu yang sedang berusaha untuk merenung nasib bangsa dan negaranya.


- Ramalan Yunus @ Demi Melayu.

16 Januari 2021.


No comments: