Monday, 15 February 2021

Bismillah: Kenyataan Tun M Mencalar Imej Istana Negara

 *Bismillah : Kenyataan Tun M Mencalar Imej Istana Negara.*


Kenyataan Tun M yang tular di media sosial semalam pasti mengaibkan dan memberi tekanan kepada *Istana Negara.*


Kenyataan beliau yang menyatakan secara jelas mengenai salah laku kerajaan TSMY sewajarnya di berikan perhatian dan sokongan oleh semua pihak yang cintakan negara ini dan terutamanya oleh pemimpin-pemimpin politik.


Kenyataan tegas dari Tun M itu memaparkan kelemahan ketara pihak *Istana Negara* yang di lihat seolah-olah bersekongkol dengan kerajaan TSMY.


Apa tindakan dari *Istana Negara* dan juga kerajaan TSMY terhadap Tun M selepas ini ?


Apakah beliau akan di tangkap dan di dakwa kerana kenyataan tegasnya itu yang mungkin boleh di anggap sebagai satu cubaan untuk menghasut rakyat jelata agar memberontak terhadap *Istana Negara ?*


Ini kerana dalam tempoh darurat ini macam-macam perkara boleh berlaku. Kerajaan TSMY berkuasa penuh dan boleh melakukan apa sahaja tanpa sekatan dan pertikaian. 


Sekurang-kurangnya itulah anggapan atau persepsi yang ingin di bina oleh kerajaan TSMY di kalangan rakyat Malaysia.


Atau apakah mungkin kita bakal menyaksikan seorang lagi YDPA turun dari takhta sebelum cukup tempuhnya dengan kenyataan tegas dari Tun M ini ?


Saya sudah acap kali mengingatkan, *jangan sampai nasi menjadi bubur.* Apa yang telah di lakukan oleh kerajaan TSMY jelas salah dan tidak bermoral. Sudah pasti ia akan mengundang kemarahan rakyat.


Kini hanya *Persidangan Majlis Raja-Raja Melayu* sahaja yang mampu menyelesaikan kemelut dan ketegangan ini.


*Keadilan dan kebijaksanaan dari Raja-Raja Melayu* sedang di tuntut oleh rakyat untuk menyelesaikan masalah ini.


Salah laku kerajaan TSMY telah menjadikan *Istana Negara* terpaksa berdepan dengan kemarahan rakyat.


Kini negara benar-benar berada dalam keadaan darurat. Saya yakin, peristiwa politik yang akan berlaku selepas ini akan membuka pintu gerbang yang akan memberi laluan kepada *Agenda Reset Malaysia.*


*Majlis Raja-Raja Melayu* sudah tidak ada pilihan lain kecuali memberi laluan kepada *Agenda Reset Malaysia* untuk beroperasi bagi mengembalikan negara ini ke landasannya yang sebenar.


Pilihan selain dari itu hanya akan menjerumuskan negara ini ke dalam pelbagai krisis yang lebih parah lagi.


Sejak dari awal lagi saya sudah menyatakan bahawa *keadaan yang luar biasa memerlukan solusi yang luar biasa untuk menanganinya.*


Kelihatannya kita sedang di giring ke arah itu. Ke arah penyelesaian yang luar biasa.


Sebagaimana yang pernah saya nyatakan sebelum ini, mukadimah *Agenda Reset Malaysia* sudah tercapai sebanyak 75%. Hanya tinggal lagi 25% sahaja.


Saya tetap *haqqul yaqin* bahawa *Agenda Reset Malaysia* akan tetap menjadi kenyataan.


Kepada seluruh rakyat Malaysia, teruskan berpegang teguh dengan angan-angan dan impian kita untuk melihat negara tercinta ini bangkit dan menjadi sebuah negara yang terunggul di dunia.


Jangan lupa dengan *the greatest secret of all time. THOUGHTS become THINGS.*


*Terima kasih kepada Tun M kerana sudi menjadi suara kepada aspirasi seluruh rakyat Malaysia.*


Bagi saya secara peribadi, apa pun yang kita perkatakan mengenai Tun M, *he is always a fighter and a hero in his very own way.*


Kita nantikan langkah politik seterusnya dari Tun M. Langkah yang saya yakini akan memberikan *green lane* kepada *Agenda Reset Malaysia.*


Semoga tindakan Tun M ini akan menjadi asbab kepada berlakunya satu peristiwa politik yang besar yang akan mengubah hala tuju negara.


Sama-sama kita doakan dan sama-sama kita saksikan.


Teruskan mengikuti nota-nota pendek saya. *Anda akan di rayu, di pujuk, di goda, di inspirasi dan di motivasi untuk mereset diri anda, keluarga, masyarakat, negara dan dunia.*


Dari sahabatmu yang sedang melangkah ke gerbang perjuangan untuk agama, bangsa dan negaranya.


- Ramalan Yunus @ Demi Melayu.

16 Februari 2021.No comments: